Internetuppkopplingen fungerar!

Äntligen har vi internet i huset och vi kan meddela att det går fort! Telefon får vi dock inte förrän nästa vecka.

Vi har nu bott i huset en vecka och trivs jättebra, barnen vill åka hem ibland men det blir mer och mer sällan. Möblerna är på plats men det saknas mattor, gardiner och lite annat. Vi börjar komma i ordning.

Idag åkte vi och köpte en grill som vi såklart ville inviga direkt med grillat till middag, gott blev det. Vi fick även inhandlat en skottkärra som vi gissar kommer användas en del.

Nu har vi mycket bilder att visa och vi börjar med en blandad sammanfattning av vår första vecka i huset.


Efter besiktningen tog vi bort skyddsplasten och vi kan meddela att det har blivit en hel det putsningar på en vecka, men snyggt är det :)


Nya bordet på plats.


Soffan och TV:n flyttas in.


Snyggt köksbord eller?


Grannarnas hus kommer.


Grillat till kvällsmat.


Invigning av solglasögon och utemöbler.
 

Besiktning

Besiktningen är avklarad. Och den gick faktiskt ganska bra. Några väggar är lite lösa, lister är fula och det var nått fel på rören till elementen. Men allt ska åtgärdas och lite har de redan börjat med. Så nu ska vi bara betala resten av huset och hålla inne med 10 000 kr för felen.

Det är skönt att äntligen ha besiktningen avklarad och känna att huset är vårt.

Nu har vi bara resten kvar!

Inflyttning

Eftersom bygget och besiktningen dragit ut på tiden så mycket fick vi en förbesiktning förra veckan. Vi gick igenom huset och åkte sedan till banken för att betala huset. Så i helgen började vi flytta. Egentligen hade vi inte tänkt att sova i huset förrän efter den riktiga besiktningen men det blev så ändå. Vi fick jättebra hjälp och alla våra möbler kom på plats.

Så nu har vi sovit i huset första natten, det var lite kallt men det gick bra. Barnen sov gott nästan hela natten. Nu ska jag bara åka och köpa persienner. Vi vaknade av solen i ögonen kl 6, alldeles för tidigt!

Vi kan tyvärr inte lägga upp några bilder på länge då vi inte fått internet till huset ännu. Jag kan skriva från jobbet men inte lägga upp bilder. Så alla som vill ringa oss får ringa våra mobiler, någon annan telefon har vi inte.

Välkomna att hälsa på!

Återkommer efter besiktningen....


Kaminen

Nu har det hänt mycket, så mycket att vi inte hunnit ta kort. Vi har fått besktning bokad till måndag kl 15. Så länge har vi gjort en försyn av huset och då även fått nycklar och håller just nu på att flytta grejer. Vi vill inte sova i huset förrän efter besiktningen men vi kan ju köra dit alla lådor och lite möbler.

Kaminen står i alla fall på plats, och det blev jättebra!

Mer bilder kommer.
Arg arg arg

Det blir ingen besiktning denna vecka heller, besiktningsmannen är sjuk!! Nu måste vi vänta ännu en vecka till.
Huset står helt färdigt men vi kommer inte åt det. Nu har vi besiktning måndag den 19:e kl 15,00.

Som sagt, allt som kan gå fel går också fel.....snart är det inte värt det längre.....

Ingen inflyttning ännu

Under vår byggtid har mycket gått bra men det känns ibland som om ännu mer gått fel. Vi har flera gånger blivit lovade att det snart är dags för slutbesiktining men ingenting händer.Idag har det gått 4 veckor sedan leverans och vi var säkra på att vi skulle kunna flytta in till helgen, men så blir det inte.  Ingen besiktning är bokad trots att huset i stort sett är klart. Vi vet fortfarande inte när vi kan flytta in. Dåligt! Nu får vi bo i en vecka till i en hav av flyttkartonger...

Här kommer i alla fall lite fler bilder från insidan.

312519-123
Badrummet med toalettstol handfat och krokar. Det blir jättebra!

312519-122
Det stora sovrummet, också jättefint.

312519-121
Lovas rum.Till sist kommer en bild på världens sötaste nyblivna 3-åring.
312519-122

Tapeter

Tapetseringen är klar, det ska bara målas bakom elementen. Sedan ska kaminen monteras och badrummet göras klart. Vi hoppas att slutbesiktningen kommer att bli i slutet av veckan.

Här kommer lite bilder, tapeterna är inte riktigt vita som det verkar på bilderna. Vi tycker att det blev jättebra.312519-119


312519-118
Vi är lite mer nöjda med kaklet nu, det blir snyggare för varje gång och kommer säkert bli jättebra när allt runt om blir klart.


312519-117

Utomhusbilder

Inne i huset är tapetseringen så gott som klar och vi hoppas på att flytta nästa helg (10/5). Ett hus har kommit brevid oss och nu är det bara huset på andra sidan kvar.

Här kommer lite fina bilder från utsidan.

312519-112
Tomten är ganska stor

312519-113
Markägaren inspekterar...

312519-114
Den lille markägaren.

312519-115
Här finns snart en altan

312519-116
Gränspinnar

RSS 2.0