Nya saker inomhus

Vi har under veckan fixat lite mer saker som vi tänkte visa lite bilder på.

Förutom det som bilderna visar har vi även börjat med altanen. Några av plintarna har kommit i marken men nu behöver vi mer hjälp för att komma ner i den hårda marken. Så grävmaskinhjälp kommer nästa vecka.


Vi hittade en hatthylla som passar på den lilla väggen i hallen, själva använder vi ingången till tvättstugan till vardags så denna är mest för besökare.


Vi har köpt stolar till köksön, just nu tycke vi att det passade bra med randigt men tyget ät utbytbart. IKEA såklart.


Gardiner på ena sidan i vardagsrummet är klart de ska bara kapas till där nere. Likadana ska upp på andra sidan men vi saknar ett gardinfäste innan vi kan sätta upp den stången.
Vårt sovrum är det som är minst färdigt och mest stökigt så vi inte riktigt fått in allt vi behöver. Förutom en stor säng finns ju även garderober, byrå och ett stort databord. Mycket saker på liten yta men det får bli så innan övervåningen är klar.

För er som är insatta har vi valt garderoberna löst levererade och har linneskåpet i tvättstugan och 3 garderober i det stora sovrummet och 2 i det lilla.

Gardiner och tavlor

Nya dagar, nya saker....Idag har jag varit på Hemtex (ja, det var rea...) och köpt gardiner till köket och matrummet. Det blev vita med träd samt gröna.
Kvällen ägnade vi sedan, med stor hjälp av ett laserpass, åt att skruva upp gardinstänger och hänga upp tavlor. Det gjorde gott för hemtrevnaden.

Gardinerna vi köpte på IKEA får vänta lite eftersom vi saknar rätt såg att kapa stängerna med.

Även hatthyllan i tvättstugan har kommit upp under dagen samt att det inhandlats plintar till altanerna (det blir 2).

Som vanligt kommer bildbevisen här.


En något suddig bild på hatthyllan, det var inte lätt att hitta en som passade eftersom mediacentralen sitter mitt på väggen. En mediacentral som dessutom är för liten då det inte finns plats för alla modem, det är därför ett hänger utanför.


Mina älskade fårtavlor får såklart sin plats även i nya huset.  Vi har köpt en varje år och de följer en del händelser i våra liv. De finaste är den de blå och rosa längst ner, fårsmodell 2005 och fårmodell 2007.De nya trädgardinerna med grönt bakom i matrummet. Vi fick även upp de fina svartvita tavlorna på barnen. Den nya fönsterlampan försvann bakom gardinerna.


I köket blev det bara träd


Köksön

Nu har vi börjat med köksön och det blir jättebra. Peter har reglat upp under ön, och monterat lådor hela dagen. Och även om vi gillar den öppna planlösningen så är det skönt med något som skärmar av köket och delar upp det jättestora rummet lite. Det var ju faktiskt annars massa golvyta till igen nytta.


Från matbordet, det saknas lite finlir på den men man ser bra hur det kommer bli. Vi tänkte ha 3 barstolar på denna sidan, bänkskivan sticker ut ca 30 cm.


Lådorna snart färdiga, vi vet dock inte riktigt vad vi ska ha i dem men det löser sig väl snart.


Från fönstret.


Veckan som gått...

Under den andra veckan i huset trivs vi mer och mer och börjar komma mer till rätta. Vi har nu lämnat över lägenheten till nästa ägare och det känns bra att ha det avklarat.

Barnen har lekt och lekt och kommer in på kvällarna hur smutsiga som helst. De trivs och har roligt och vi sover alla gott om nätterna.

Under veckan som gått har vi gjort lite nya inköp och tagit lite fler bilder, annars tycks tiden gå fortare än någonsin. Jag hinner inte ens se på TV.

Bildbevisen kommer här.


Frukost på trappan.


Montering av nya skottkärran.


Och premiärturen.


Nya grillen....


...det blev jättegott.


Glass på trappan, benet inne i huset tillhör installatören av fiberkabeln.

RSS 2.0