Arbetet fortskrider

Arbetet med grunden pågår, här kommer lite bilder från den senaste veckan:

Lägg märke till att det fina nya huset som tillhör grannen snett bakom får mer och mer pannor på taket.
312519-42312519-43


312519-44

Leverans av kamin

Idag fick vi en faktura på kaminen vi beställt. Lite senare på dagen kommer ett telefon samtal. Det är killen som ska leverera kaminen som undrar var vårt hus är.... Han var på Smedseröd och hittade inte rätt ställe påstod han. Han fick ta med sig kaminen tillbaka igen och återkomma om några veckor.

Idag ska vi på lantmäterimöte. Det ska bli kul att träffa grannarna men själva mötet vet jag inte om det blir så kul.

Försening

Allt som kan gå fel ska gå fel tydligen...

På grund av vädret är huslevernansen försenad en vecka :(

Axel 1 år

Grattis på födelsedagen Axel!

Axel 22 mars 2007:
Axel nyfödd


Axel 22 mars 2008:
Axel 1 år


Bilder

Lite mer bilder från tomten.

312519-37

312519-39

312519-38

Leveransbesked!

Huset kommer onsdagen den 2 april kl 8.

Äntligen!

Mycket på gång

Nu händer det grejer! De håller för fullt på med tomten inför arbetet med grunden. Det grävs och grävs och körs massa grus. Eftersom vår tomt lutar lite kommer vårt hus att hamna ganska högt. Huset måste vara det högsta på tomten för att inte vattnet ska rinna dit. Egentligen vill vi inte ha huset så högt men vi vill ju absolut inte att vattenskador heller.

Kommunen verkar ha bestämt sig för att lägga i en ny ledning och att ändra vägen. De är ju skönt för oss att slippa bry oss mer om det. Hoppas bara att det görs snabbt.
Vi har också upptäckt en stor lerhög på tomten som ingen vill kännas vid, på något sätt har den passerat genom en besikting där den borde upptäckts. Hoppas någon kan flytta den med.

Idag har vi varit på IKEA och beställt en köksö och bänkskiva. Det kommer att levereras hem till oss den 10 april. Det blir snygga svarta bänkskivor med aluminiumkanter och en köksö med lådor på ena sidan och sittplatser på andra. Det kommer bli jättebra.

Badrummet

Nu har vi bestämt hurbadrummet ska se ut. På väggarna blir det vita matta plattor, ganska stora. På golvet en platta som också är ganska stor och svart. I duschen blir det mindre plattor i samma färg som de övriga golvet, dessa små plattorna ska vi också ha som bård på väggen. En bakom toalettstolen och en bakom blandaren i duschen.

Den lilla plattan ser ut så här:

image35

Vi har också köpt en dusch. En likadan som vi har nu fast lite större. Den står just nu bakom soffan.
Så här ser den ut:

image36

Mötet

Nu har vi varit på möte med folk från kommunen. Det första de frågade var om vi kunde tänka oss att flytta huset och garaget några meter åt ena hållet. Det är inte ett alternativ för oss sa vi och sedan blev det tyst.
De kom sedan fram till 2 alternativ. Det ena är att flytta vägen och ledning, det andra att bara flytta vägen och låta ledningen ligga kvar med ledningsrätt. Vi får se vad de kommer fram till. Men de får ju göra det snart.

Vi har också blivit kallade på möte hos Lantmäterimyndigheten där det ska tas upp massa grejer som vi ine orkade läsa igenom. Bland annat ska det bildas en vägförening för att ta hand om vägen.

De har börjat gräva inför arbetet med grunden på tomten nu och snart åker vi dit med kameran. Bilder kommer snart.

RSS 2.0