Halvårsfotografering

Idag ska vi till Lysekil och fotografera Axel. Frågan är vad han ska ha på sig.

Alt. 1

312519-11

Alt. 2

312519-10

Ursäkta de sneda korten. Vet inte hur man fixar det.

Lägenheten

Vi ska inte bara flytta till ett hus utan också ifrån en lägenhet. Vi bor nu i en trea på Morgonbrisvägen där vi trivs bra även om det börjar bli lite trångt. Vi flyttade in i lägenheten i januari 2003 efter en snabb affär och en snabb men omfattande renovering. Nya tapeter i alla rum, nymålade tak, nya golv och ett valv blev det på ett par veckor. Nu några år senare har vi också bytt köksluckor och slipat parkett.

Nu hoppas vi även att andra tycker lägenheten är fin och vill betala mycket pengar för den.
Så fort vi får ett datum från säljaren på Smålandsvillan kommer vi påbörja försäljningen. För ett år sedan hade vi en mäklare här som gjorde en värdering som vi hoppas gäller fortfarande.

Lägenheten

Kök

Vi tänkte lägga upp lite bilder på de val vi gör alltefterson. Den första blir på köket som vi redan innan hade bestämt hu vi ville ha det. Luckorna har vita med en ram runt och heter Ramsö. Handtagen blir nog någon längre varant, alltså inte knoppar som på bilden. Bankskivan blir troligtvis i trä och kaklet vitt eller grått. Om vi ska ha vita eller rostfria vitvaror har vi inte bestämt men troligtvis blir det väl rostfritt. Vad tycks?

312519-8

Bygglovsansökan

Nu har Smålandsvillan sammanställt vår bygglovsansökan, vi har skrivit under och den är på till kommunen. Svar väntas inom ett par veckor. Lite spännande fast det är väl egentligen bara en formalitet.

Vi har också fått med oss 2 tjocka böcker med tapetprover och ska välja tapeter till hela huset. Det ska också väljas bland annat kök, badrum och färg på hus och tak. Jättesvårt men samtidigt såklart jättekul!

Husleverans förväntas bli till våren, troligen mars. Vi vågar dock inte tro på det förrän vi ser det på papper. Första gången vi fick höra ett datum var det också mars, så långt stämmer det....ett år för sent bara :)

Sova på mage

Att bebisar inte ska sova på mage får man lära sig snabbt och de flesta små barn idag ligger snällt och sover på rygg. Men vad ska man göra om bebisen själv inte vill sova på rygg utan tycker att det är mycket skönare på mage? Och vad ska man göra när bebisen inte kan vända sig tillbaka till rygg utan vill att mamma ska hjälpa till. Visst finns det tristare saker att göra på natten än att vända bebis men efter ganska många gånger är det inte lika guligt länge.

Axel sover på mage


Tomtavstyckning

Lördagen den 1 september var vi och tittade på tomten. Komunen hade börjat stycka av tomterna. Så här såg det ut.

312519-6

RSS 2.0