Nytt bord

Detta bord kommer vi (och ni) att äta vid i det nya huset. Vi köpte det på Gregarts i måndags men kommer inte att hämta det förrän i januari, helst senare.
Det är ett bord, 100*200 cm, samt 6 stolar i ek.

bord


Koppar eller fiber?

Så var det dags att ta ställning till telefonledningarna. Inte kunde man tro att det var så mycket att bestämma.
Iallafall har Telia kommit med 2 förslag till markägaren som vi nu ska ta ställning till.

Alternativ 1:
Kopparkabel dragen fram till området till en kostnad på 9 900 kr för varje hus. Sedan tilllkommer även grävning och påkoppling till kabeln vilket inte är billigt. Kopparkabel känns inte heller särskilt modernt.

Alternativ 2:
Fiberkabel dragen ända in i huset. Pris 17 500 kr. Dessutom vill Telia ha en bindningstid på 10 (tio!) år för att göra detta. Fiber känns ju onekligen mer modernt och bättre för framtiden men det är mycket pengar och framförallt lång tid.

Hittills ligger vår röst på fiberalternativet, det bästa av två dåliga alternativ om man säger så.

Så koppar eller fiber???

Reklam

Tydligen hamnar man i något register när man söker bygglov och blir därmed utsatt för reklam från alla byggföretag man kan tänka sig.  All reklam kommer dessutom i personligt adresserade vita kuvert. Man tror alltså att det är något kul....

Idag kom ett brev från ett firma i Öresundsbro (?) som gör ankarbalkar (?). De gör vanligtvis byggsystem till kyrkor och sporthallar men bad nu oss att fylla i den medföljande blanketten för att det skulle kunna ge oss en offert på denna ankarbalk. Tack så mycket men behöver vi en sådan?? Vad är det egentligen??  Vårt hus kommer nog att få klara sig utan ankarbalk. Det blir nog bra....

Fick idag även samtal från mäklaren som ska sälja vår lägenhet, efterson vi inte vill flytta förrän i maj är det för tidigt att sälja redan nu men förbereda kan man ju. Så nu ska vi städa och plocka undan allt inför fotografering som ska ske ganska snart. Lägenheten kommer inte ut på markanden förrän efter nyår men tar vi korten redan nu slipper vi julpyntet på korten vilket tydligen var en nackdel. Tur att vi har en mäklare som tänker för oss!
Det svåra blir ju att städa och göra snyggt här utan att en vild 2-åring några sekunder senare stökat till igen. Det gäller att ta korten snabbt då.
Någon som vill hyra några barn så vi kan städa? Eller finns det någon som kan städa så vi kan leka med barnen??

Brev på posten

I fredags fick vi ett brev på posten med följande innehåll:

" SMEDSERÖD 1:8
Nybyggnad av  enbostadshus och garage

Fastigheten ligger inom detljplanelagt område.
Åtgärden följer gällande detaljplanebestämmelser.

Bygglov beviljas.

osv osv"

Tack för det!

Med i brevet fanns också en faktura på 3840 kr.

Tack för den också...

Lova testar

Lova ska testa Kalles randiga med banansmak.


312519-12

- Kan själv!

312519-13

- Men det finns ett bättre sätt, undrar om jag vågar.........


312519-15

- Jag visste det! Mycket bättre!

Slutbeställning klar

Då var det gjort! Alla val är gjorda och inskickade. Nu finns det ingen återvändo. Det som blev lite överanskande var att vi valde bort bänkskivan och ska fixa den själva samt att vi bestämde oss för att ta standardkaklet i köket. Kamin valde vi också bort för att köpa en annan vid sidan om, då får vi den vi vill ha.
Allt känns bra och nu är det bara att vänta.

Huset beräknas levereras i v 14-15 (i början av april) och ungefär 3 veckor senare kan vi flytta in. Förhoppningvis kan vi börja med att fira Lovas födelsedag i det nya huset.

Dags för slutbeställning

Nu har vi blivit kallade till Smålandsvillan för slutbeställning av huset. På torsdag kl 16,30 är det dags. Nästan alla val är klara men vi har lite kvar som inte är bestämt. Det svåraste som är kvar är tapeterna, de stora rummen är klara men de små är faktiskt svårare. En del saker till badrummet är också kvar.

Det som redan är bestämt är följande:
- Vita köksluckor, svart bänkskiva, långa handtag, rostfria vitvaror och inbyggnadsugn.
- Öppen veranda vid ytterdörren, alltså byggt tak med trappa utan räcken.
- Huset ska vara vitt med grå knutar, taket blir rött och rännorna vita.
- Liten trappa vid tvättstugeingången.
- Fönster med spröjs
- Vit ytterdörr utan fönster och vita innerdörrar med ram.
- Kamin i vardagsrum.
- Trappa till övervåning.

Det finns säkerligen fler saker med det för räcka för idag. Återkommer med en fullständig tillvalslista när valet är gjort.

RSS 2.0